Slideshow 2


Arki on silti hyvää, vaikka korona syökin.Oma henkilökohtainen keinoni selvitä tästä ajasta on ollut huomion kiinnittäminen niihin asioihin, joiden koen tämän kummallisen ajan muuttaneen paremmaksi meidän perheessä:

1. Kiireettömyys

Aiemmin meidän perhe on ollut lähipiirissä tunnettu siitä, että aina on kiire ja ollaan jossain menossa. Nyt se kaikki kiire on vaihtunut arkeen, jossa ei tarvitse mahduttaa kalenteriin erilaisia menoja ja tapaamisia.

2. Yhdessäolo

Meillä puolisoni kanssa on ollut aina viikolla ja myös viikonloppuinakin paljon omia sovittuja menoja. Nyt jo yli vuoden ajan arki on ollut selvästi enemmän yhdessäoloa koko perheen kesken ja se on tehnyt meille hyvää.

3. Ekologisuus ja konmaritus

Shoppailu on aina ollut minusta hauskaa ja myönnän olleeni aiemmin myös heräteostosten tekijä. Lauantaisin saattoi helposti vierähtää päivä kaupungilla ostoksilla. Nyt olen lähes vuoden ajan keskittynyt vähentämään shoppailua ja toimimaan sen suhteen ekologisesti. 

Facebookin lastenvaatekirpparit ovat nousseet suosiooni. Harvemmin ostan enää yhtään mitään uutena. Olen myös kierrättänyt enemmän kuin koskaan. On paljon enemmän aikaa tyhjentää kaapeista kaikkea tarpeetonta ja löytää niille uusi koti.

4. Paras hetki on tässä

Ne ihan pienet arjen hetket ovat nyt niitä päivän parhaita hetkiä ja niihin keskittyminen tuntuu hyvältä. Vauva- ja taaperoajan uusiin taitoihin ja kehityksen ihmeeseen on ollut myös paljon helpompi keskittyä.

Meidän perhe on elänyt tämän poikkeuksellisen ajan hyvin paljon kontakteja vältellen ja erityisesti viime viikot pitkälti eristäytyneenä. Kaipaan niin paljon ystäviäni ja ajanviettoa heidän kanssaan. Odotan aikaa, kun tämän ajan tuoma epävarmuus on ohi. Olen silti halunnut elää täysillä nauttimalla niistä asioista, joita minulla on. 

Se, etten pääse ulkomaille, etten käy shoppailemassa rakastamillani kirpputoreilla, en pääse illanviettoihin tai se, ettemme voineet juhlia 10v. hääpäiväämme tai tupareita, ei tee elämästäni mitenkään ankeaa. En anna sen tehdä niin. En halua, että muistelisin tätä aikaa jälkeenpäin katkerasti sillä ajatuksella, mitä kaikkea se vei elämästä. On niin paljon hyviä asioita elämässä ja ihan yksinkertaisessa arjessa.

Kuva: Eveliina Mustonen

Kommentit

Suositut tekstit