Slideshow 2


Projektina kolmas lapsiSaako kahden lapsen äiti tuntea kipua lapsettomuudesta, kun syli on tyhjä? Kun on saanut jo lapsia eikä kolmatta niin kovin toivottua lasta kuulukaan, on tavallaan ristiriitaista tuntea niin valtavaa surua. Onhan meillä jo nämä kaksi lasta ja toisilla ei ole sitä ensimmäistäkään. Tätä lausetta yritin itselleni silloin toistaa. Silti se tunne voi olla todella raastava, kun kuukausi kuukaudelta roskikset täyttyvät negatiivisista raskaustesteistä. Kuinkahan monta testiä ehdin niiden vuosien aikana tehdä? Ajattelen, ettei ole väärin tuntea kipua siitä epävarmuudesta, voisimmeko enää saada vauvaa. Sehän on tunne, jolle ei voi mitään. Sitä voi työstää ja sen kanssa voi oppia elämään.

Meille oli alunperin selkeää, että halusimme esikoisemme jälkeen adoptiolapsen. Sen jälkeen hiljalleen hiipi tuo toive kolmannesta lapsesta. Vuosien yrittäminen ei tuottanut tulosta. Oli erilaisia hormonihoitoja pistoksineen, inseminaatiokin. Rajumpia hoitoja kehoni ei olisi fyysisesti kestänyt, sillä jo koetuilla hoidoilla oli voimakkaita sivuvaikutuksia. Tavallaan olin jo tehnyt suruprosessia sen kanssa, että en tule toista kertaa raskaaksi. 

Kesällä 2018 aloimme keskittyä tulevaan taloprojektiimme ja koko lapsihaave jotenkin jäi. Se oli myös iso helpotus. Se vaan jäi kaiken sen valtavan säädön ja härdellin alle, joka taas liittyi meidän taloprojektiin. Talvella 2019 sain myös lehtorin viran, joka näiden kaikkien pätkätyövuosien jälkeen sopi oikein täydellisesti. 

No, muutama viikko tuosta iloisesta uutisesta ja tsadaa, raskaustesti POSITIIVINEN. Että mitä? Niin se vain oli! Jos kaikki menisi loppuun asti hyvin, meille syntyisi vauva syksyllä talon valmistuttua. Tein ensimmäiset raskauspäivät ja viikot kymmeniä raskaustestejä, kun en voinut uskoa todeksi koko asiaa. Jälkeenpäin se testisekoilu naurattaa. Eräässä kauneudenhoitotuotteita myyvässä liikkeessä oli loppuunmyynti ja kävin päivittäin ostamassa siellä testejä, kun en kerralla kehdannut tyhjentää sitä hyllyä. 

Lapsettomuushoitoihin erikoistunut gynekologi totesi ensimmäisessä varhaisultrassa, että näitä ihmeitä joskus tapahtuu ja teidän ihme on yksi niistä.

Kuva: Laura Kallahti Photography

Kommentit

Suositut tekstit