Slideshow 2


Sisarusten suuri ikäero – sille iso peukku!


Meillä esikoisella ja kuopuksella on keskenään yhdeksän vuoden ikäero. Kun meidän kolmas lapsi B syntyi, A oli eskarilainen ja D puolestaan jo kolmasluokkalainen. Suuresta ikäerosta voi siis puhua erityisesti meidän vanhimman ja nuorimmaisen lapsen kohdalla. Molemmat isosiskoistahan odottivat paljon pikkuveljen syntymää ja osasinkin arvata, että näin suuri ikäero tulisi toimimaan. Tällä kertaa vastassa ei olisi sitä jatkuvaa nahistelua. mikä helpotus!  


Suuri ikäero ja sen parhaat puolet:

  • Siskojen tarjoamat arvokkaat leikkihetket pikkuveljen kanssa
  • Sisarusten yhdessäolosta nauttiminen ilman nahistelua
  • Useampi silmäpari vahtimassa ja näin taaperoiässä sitä aivan erityisesti arvostaa
  • Voin hyvällä omalla tunnolla katsoa ikkunasta, kun isosisko leikkii B:n kanssa pihalla
  • Voin ylipäätänsä välillä hengähtää, kun isosisko leikkii pienen kanssa
  • Isosisko miettii jo nyt, milloin voisi mennä kesätöihin hoitamaan lapsia – on saanut ihan hurjasti itsevarmuutta ja innostusta lastenhoitoon


Vahva peukutus täältä siis suurelle ikäerolle!

Kun oikein miettimällä mietin, millaisia haasteita meidän perheessä suuri ikäero tuo, en keksi muuta kuin kilpailun siskojen välillä. Sitähän heillä nyt muutenkin on keskenään. Molemmat haluavat olla paljon B:n kanssa ja ollaan haluttu se tietenkin mahdollistaa ikätason mukaan. En silti voi jättää pientä meidän vilkkaan kahdeksanvuotiaan katsottavaksi edes nopean suihkun ajaksi, vaikka hän tahtoisi. Eri tilanne on taas isomman siskon kanssa. Hän on selvästi nauttinut paljon siitä, kun on saanut vastuullisena tehtävänään katsoa pikkuveljensä perään sopivia lyhyitä hetkiä.

Kilpailuun pikkuveljen hoivaamisesta on auttanut meidän perheessä eniten se, että molemmilla on sellaisia hetkiä, että saa ihan kaksin leikkiä B:n kanssa eikä siinä ole siskoa kilpailemassa samanaikaisesti. Ne hetket ovat molemmille todella arvokkaita ja vastavuoroisesti tietenkin  myös B:lle. Tämä vallitseva aika muutenkin korostaa tällaisia sosiaalisia hetkiä sisarusten kesken.

Näin suurta ikäeroahan ei ollut alunperin tarkoituskaan tulla, mutta se tuli ja se on oikeastaan ihan parasta näin. Niiden tuskallisten vauvatoivevuosien jälkeen voi lopulta todeta, että näin sen todella kuuluikin mennä. Meidän kuului odottaa vuosia, että raskaus onnistuisi.


 Kommentit

Suositut tekstit