Slideshow 2


Vaalea sisustus lapsiperheessä

Kotimme pinnat ja sisustus ovat sävyltään pääosin luonnonvaaleita. Jotenkin vaalea sisustus vain on sellainen meidän perheen mieltymys. Keittiössä sen sijaan on paljon mustan sävyisiä pintoja, mutta muuten olemme valinneet vaaleita sävyjä kotiimme. Aikaisemmin sisustus oli hyvinkin valkoinen ja olemme asteittain halunneet muuttaa sitä lämpimämpään suuntaan. Esimerkiksi valkoinen sohva vaihtui rauhalliseen pellavanbeigen sävyiseen ja valkoinen ruokapöytä sai kyytiä vaihtuessaan tummemman puun sävyyn. Silmäkin tottuu paremmin muutoksiin, kun niitä tekee pikkuhiljaa.

Tekstiilipinnat, kuten sohva ja matot ovat meillä vaaleita. "Ei lapsiperheeseen kannata valita vaaleaa sohvaa." Tämä oli yksi niistä kommenteista, kun mietin uuden sohvamme väriä. Niin no, onhan meillä tuo vauhdikas taapero, jonka käsissä tahmeat maissinaksujen jäämät tarraavat kätevästi eri pintoihin. Vaakakupissa painoi kuitenkin vahvasti mieltymys vaalean sävyihin. Vaaleat hirsiseinät tuovat paljon lämmintä tunnelmaa ja niihin sopivat sävyt tuntuvat meille kaikista sopivimmilta.

Herkuttelun siirryttävä keittiön puolelle

Vuorossa oli siis ryhtiliike. Ennen joulua ja uuden sohvan saapumista meillä oltiin totuttu herkuttelemaan viikonloppuisin sohvalla ja taaperomme paineli "jos pysyisit hetken paikallaan-maissinaksujen" kanssa olohuoneen matolle syömään. Silloin se tuntui hyvältä olla kiinnittämättä huomiota moiseen. 

Kun valinta uudesta matosta ja sohvasta tehtiin, oli varsin helppo päättää, ettei kukaan syö enää mitään olohuoneen sohvalla tai matolla. Vauhdilla kasvavalle taaperollemmekin on tärkeää oppia, että välipalat syödään pöydän ääressä.

Tämä uusi järjestely on toiminut uskomattoman hyvin. Samoin huolettomuus taaperon käsien pyyhkimisestä ruokailun jälkeen on muuttunut, kun kosteuspyyhkeitä on aina saatavilla keittiössä. Tämä ei ole myöskään lisännyt stressitasoja vaan nämä uudet pelisäännöt ja rutiinit tuntuvat meille sopivilta. Päivän leikkisotkut on helppo korjata, mutta pinttyneet tahrat – ei kiitos. Vaalea sisustus lapsiperheessä on siis ihan toimiva ratkaisu, vaikka vaatiikin enemmän huolehtimista. 

Vaalea sisustus on mahdollisuus myös lapsiperheessä


Vahinkoja on tottakai odotettavissa, kuten eilen illalla chihuahuallamme oli mennyt maha sekaisin. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö vaan mielelläni suosittelen meille parhaiten heti ilmestyneisiin tahroihin toiminutta tekstiilipuhdistusainetta. Suihkaus sitä, hetken vaikutus ja kevyt pyyhkiminen – it's done. Jälleen puhdas matto! Näin taaperoperheessä parasta on, että aine pitää olla heti ja helposti saatavilla. Meilläkin se on valmiiksi keittiössä eikä kodinhoitohuoneessa muiden kodin puhdistusaineiden kanssa.

Se on muuten jännä, miten sitä ei kiinnitä huomiota kenenkään toisen kodissa tahroihin valkoisilla pinnoilla, mutta omassa kodissa sitä jotenkin haluaa sopivasti vaalia puhtautta. Ja ei, kotimme ei todellakaan aina kiillä puunattuna ja on useita päiviä, jolloin ei ole jaksamista eikä aikaa siivoilla, mutta tietynlaisella ryhtiliikkeellä muutamiin seikkoihin huomiota kiinnittämällä saimme huomattavan muutoksen aikaan. Vaalea sisustus lapsiperheessä ei kokemukseni perusteella ole lopulta uhka vaan enemmänkin mahdollisuus.

Kuva: Eveliina Mustonen

Kommentit

Suositut tekstit