Slideshow 2


Lapsen hammaslääkärireissu oli täysi farssi

Meidän viime käynti hammaslääkärissä oli täysi farssi enkä vieläkään tiedä, mitä ajatella siitä. No, meillä oli siis varattuna hammaslääkäri tytön purentaan liittyen. Koko parkkialue oli niin täynnä, etten saanut autoa parkkiin. 

Paikka oli lapselle tuttu ja sanoi voivansa mennä sinne itsekseen. Odotin siis autolla oven edessä. Ehti kulua noin kymmenen minuuttia, kun puhelin soi ja hammaslääkäri soittaa jotenkin näin: "Tästä ei tule mitään! Tuletko käymään täällä?" 

Tulen! Jätin auton sakkopaikalle ja kiiruhdin portaat ylös. Koronakysely siinä käytävässä, jonka jälkeen pääsin sisään. Tyttö istui hiljaa hammaslääkärin tuolissa. 

Esilääkettä ei voida antaa

Hammaslääkäri oli hermostuneen oloinen ja totesi, ettei hommasta tullut mitään. Jatkoi ihmetellen, onko jotakin meneillään, kun tällä tavalla pelkää. Jotenkin siinä häkellyin ja pahoittelin, että olimme hukanneet hänen aikaansa.  En tiedä kumman hiki valui enemmän otsasta minun vai tämän hammaslääkärin. 

Kysyin, voisiko esilääke olla mahdollinen tällaisilla kerroilla, kun operoidaan enemmän. Ei voisi, eivät ryhdy sellaiseen. Hammaslääkäri jatkoi, että pidetään muutaman kuukauden tauko ja kesällä yritetään uudestaan. Jos ei onnistu, ei hoitoa voida jatkaa. 

Apua hammaslääkäripelkoon

Päätin, että tämä pelko voitetaan ja purenta on saatava kuntoon. En tiennyt, että hammaslääkäripelko oli mennyt näin pitkälle. Menin ja varasin puhelinajan myös lastenpsykiatrille, että saisimme häneltä vinkkejä pelon työstämiseen. 

Tämä lääkäri oli aivan ihana ja rauhoitteli, ettei mitään paineita tarvitsisi ottaa. Ihmetteli, minkä vuoksi hammaslääkärissä ei tulla vastaan, jos lapsi pelkää näin paljon. Kertoi myös, että reseptilääkkeen voi ottaa etukäteen kotona, jos sitä ei hammaslääkärissä suostuta antamaan. 

Katsotaan, kuinka meidän nyt käy. Meillä on myös pari käyntiä varattuna hammaslääkäripelon työstämiseen. 

Tässä vain huomaan miettiväni, voitaisiinko hammaslääkärissä tehdä enemmän sen eteen, ettei lapsena syntynyt pelko hankaloittaisi elämää vielä aikuisenakin. En itsekään nauti hammaslääkärillä käynnistä, mutta ei minulla pelkoa ole ja siksi tämä koko tilanne on ihan uusi. 
Kommentit

Suositut tekstit