Slideshow 2


Onko korona-aika kriisi parisuhteelle?
Korona-aikahan iski suoraan siihen vaiheeseen meidän elämässä, kun elin vielä ihan täysin vauvakuplassa. B oli silloin neljän kuukauden ikäinen ja meidän talo oli juuri saatu muuttovalmiiksi täsmällisesti ennen vauvan syntymää. Eli tätä aikaa edelsi myös raksavuosi, jossa toinen oli kokoajan raksalla ja me lasten kanssa kotona meidän väliaikaisessa asunnossa.

Suoraan sanottuna en siis muista, milloin viimeksi olisimme olleet jossakin ihan vain kaksin. Siitä on ainakin kaksi vuotta aikaa. Me ollaan molemmat oltu jo yli vuosi kotona ilman, että toinen lähtisi aamulla töihin puhumattakaan työmatkoille, kuten aikaisemmin.

Mediassahan on hyvin vaihtelevaa ja ristiriitaistakin uutisointia siitä, kuinka korona-aika on vaikuttanut parisuhteisiin. Toisaalta avioerohakemuksia on tehty runsaasti ja toisaalta tämä aika onkin saanut rakkauden määrän kukoistamaan ja vauvojakin syntyy. Miten meille on käynyt?

Listasin ne viisi asiaa, joihin tämä vallitseva aika on vaikuttanut eniten meidän parisuhteessa. 

1. Yhteiset illanvietot kotonakin minimissä

Kun toinen on siinä kokoajan, on iltaisin se tunne, että sitä tarvitsee oman tilan ja haluaa aikaa itselleen. Varsinkin arki-illat ovat niitä ainoita hetkiä, jolloin pääsee toteuttamaan yksin asioita, kun talo on hiljentynyt. 

Lauantai-illat ovat ainoa poikkeus, jolloin molemmat irrottautuvat omista jutuistaan. Se on kyllä parisuhteen hoitamisen kannalta liian vähän.

3. Ikävä koti-iltoja ystäväpariskuntien kanssa

Yksi asia, jota eniten odotan ja kaipaan, on yhteiset illanvietot ystäväpariskuntien kanssa. Emme ole kutsuneet viimeisten kuukausien aikana ketään kylään emmekä itsekään ole juuri kyläilleet. Näitä hetkiä on kova ikävä ja luotto siihen, että pian taas päästään näitä toteuttamaan.

3. Parisuhdelomat olisivat tervetulleita 

Me ollaan aina rakastettu kaupunkilomia ihan kaksin tehtyinä. Perhelomatkin ovat meille tietenkin tärkeitä, mutta jotenkin kahdenkeskiset matkat ovat olleet parasta parisuhteen hoitolomaa.

4. Yhteiset shoppailut jääneet 

Meillä on ollut aina ennen kuukausittain hauskoja yhteisiä shoppailuhetkiä kirpparilla ja vaatekaupassa, jossa ollaan fiilistelty yhdessä, kun toinen on tehnyt hyvän löydön.

Vaikka olemmekin nyt välillä pyörähtäneet muuallakin kuin ruokakaupassa, ei se ole sama asia. Se ei ole sellaista rauhallista yhdessäoloa vaan ennemminkin sellainen "äkkiä pois-olo" hallitsee näitä hetkiä. 

5. Aikataulukriisit poissa 

Ai mikä kalentereiden yhteensovitus? Meillä eniten kysymysmerkkejä parisuhteessa on aiheutunut siitä, kuinka sovittaa aikataulut yhteen niin, että molemmilla on sopivasti menoja ja varsinkin niin, ettei menot mene päällekkäin. No, eipä ole sitä ongelmaa ollut ja se on kyllä myös jotenkin vapauttavaakin. 


Aikaisemmin kännykästä löytyi aina meidän yhteiskuvia. Nyt niitä ei ollut yhtään, ei siis ainuttakaan sellaista, jossa olisimme vain me kaksi. Pyysin meidän D:tä ottamaan yhteiskuvan äidistä ja isistä. 

En sanoisi, että parisuhde nyt aivan hehkuu onnesta tällaisena aikana, mutta onneksi tämä aika ei ole myöskään tuhonnut tai edes uhannut meidän suhdetta. 

Enemmänkin ajattelisin sen niin, että tämä on ollut täysin uudenlainen testi meidän suhteelle. Kuinka paljon kestät toista siinä samojen seinien sisällä? Me kyllä näköjään kestämme paljon ja oikeastaan vielä vähän päällekin.

Onko korona-aika haastanut omaa parisuhdettasi? 

Kommentit

Suositut tekstit