Slideshow 2


8 vinkkiä onnistuneisiin etäkoulupäiviinEtäkoulu on tullut tässä perheessä sen verran tutuksi viime kuukausien aikana, että halusin koota parhaat vinkit, joiden avulla etäopetus on koettu onnistuneeksi meidän perheessä.

Pienet korjausliikkeet etäopetuspäivinä ovat auttaneet paljon ja niiden avulla etäopetus ei ole enää aiheuttanut harmaita hiuksia vaan näistä päivistä on tullut jopa mukavia niin lapselle kuin minulle äitinä.


Loghousemaman vinkit lapsen etäopetukseen:


1. Ennakointi

Käy rauhassa aamulla läpi päivän tehtävät ja etätunnit koululaisen kanssa ennen tehtävien aloitusta. Kuvakortitkin voi ottaa tähän käyttöön esimerkiksi jääkaappiin kiinnitettyinä.


2. Heti aamulla vauhtiin

Kun unta on saatu yöllä riittävästi ja vireystila on sopiva, tehtävät onkin hyvä aloittaa jo heti aamusta. Vaikka sovittu mahdollinen etätunti alkaisikin vasta esimerkiksi 10.15, voi aikaisempi aamu olla hyvää ja tehokasta aikaa muiden tehtävien tekemiseen eikä koulupäivä veny liian pitkäksi.


3. Tauottaminen

Tehtäviin ei jaksa keskittyä liian pitkään ja tauotus on siksi tärkeää. Koulussakin pienillä oppilailla on paljon taukoja, kuten välitunnit, taukojumpat, kirjan kuuntelu ja muut hetket, jolloin tehtäviä ei tehdä. 


4. Sokeritasapainon ylläpitäminen

Terveellinen välipala, kuten hedelmä voi antaa lisäpuhtia tehtävien tekemiseen, vaikka ei kuuluisikaan tavallisesti juuri siihen hetkeen päivässä.


5. Ulos kotitehtävien kanssa

Hyvällä säällä kirjatehtäviä voi tehdä vaikka omalla kotipihallakin, jos se on mahdollista. Piknik-viltti oman pihan nurmikolle, juomapullo mukaan ja tehtävät voivatkin maistua ihan eri tavalla kuin omassa huoneessa. 


6. Palkkiosysteemi

Jos tehtävien tekeminen takkuaa tai niistä syntyy kiukkuja, voi palkkiosysteemistä olla suurikin apu. Meidän ekaluokkalainen saa esimerkiksi onnistumisista pienen lisän kännykkätuntiinsa.

Palkkio voisi tietenkin olla jotain ihan muuta kuin kännykällä olemista ja tärkeää on kuunnella siinä lapsen toiveita, että palkkio motivoi.


7.  Sovi rohkeasti opettajan kanssa

Opettaja ei voi nähdä niitä vaikeuksia, joita kotona ehkä syntyy. Meillä esimerkiksi iso tuki oli siitä, kun sovimme opettajan kanssa, että saadaan tehtävät jo edellisenä iltana, jolloin ennakointi ja seuraavan päivän suunnittelu olisi mahdollista ennen aamua. 

Lapsen mieltä rauhoittaa, kun hän huomaa aikuisella olevan selkeä suunnitelma etäkoulupäivästä.


8. Ole armollinen

Etäkoulussa vanhemman ei tarvitse olla opettajan korvike. Jos jokin tehtävä ei millään suju, saa ja pitääkin vanhempana muistaa olla armollinen. Tehtävä saattaa sujua sitten taas, kun lapsi pääsee takaisin kouluun.


Kommentit

Suositut tekstit