Slideshow 2


Lapsemme biologinen äiti ajatuksissa erityisesti äitienpäivänä


Äitienpäivänä monenlaiset tunteet ovat pinnassa – ensinnäkin kiitollisuus siitä, että oma äitini on ollut varsinainen leijonaemo. Olen häneltä saanut ihan valtavasti vahvuutta äitiyteeni.

23-vuotiaana tulin äidiksi ensimmäistä kertaa. Olin ystävistäni ensimmäinen, joka sai vauvan. Olin lähes aina nuorin äideistä leikkipuistoissa. Oli ihanaa olla nuori äiti! Nyt D täyttää jo yksitoista ja tuntuu jotenkin ihmeelliseltä, että meillä on jo ensimmäinen varhaisteini perheessä. 

Adoptioäiti minusta tuli 28-vuotiaana. Tulin äidiksi lapselle, jonka tulevista vanhemmista oli lastenkoti tehnyt päätöksen. Meistä tulisi vanhemmat juuri tälle lapselle. 

Mietin usein ja varsinkin näin äitienpäivänä, miltä biologisesta äidistä on tuntunut odottaa vauvaa. Onko hän tiennyt etukäteen luopumisesta vai onko päätös tehty vasta lapsen synnyttyä? Raskaus itsessään on niin kehollinen kokemus ja siksi ajatuksissa pyörii:

"Miltä se luopumisen hetki on voinut tuntua, kun kannat vauvaa yhdeksän kuukautta sisälläsi ja et voikaan elää vauvasi kanssa?"

En tiedä, kuinka paljon adoptiovanhemmat yleisesti miettivät lasten biologisia vanhempia, mutta itse olen miettinyt paljon varsinkin B:n vauvavuoden aikana. Miten tämä äiti on voinut henkisesti sen kaiken jälkeen? Onko hän varmasti saanut rauhan asian kanssa?  


Siinä vaiheessa, jos ja kun kysymykset biologisesta äidistä alkavat nousta pintaan, annamme vastauksia sen tiedon valossa mitä meillä on. 

Kolmannen kerran sain tulla äidiksi 33-vuotiaana. Meidän lapsiluvun piti olla täynnä, mutta vauvakuume nousi voimakkaana pintaan. Opin muutaman vuoden aikana tietämään sen tunteen, kun kuukausi toisensa jälkeen odotat ja toivot positiivista testitulosta.

Kuvittelet testeihin kaksi viivaa päivänvalossa ikkunalasin edessä, vaikka todellisuudessa viivoja ei ole kuin yksi. Sitten ehdimme jo luopuakin vauvahaaveesta. Meidän kolmas lapsi on suoranainen ihme, että lopulta raskaus onnistui. 

IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!Kommentit

Suositut tekstit