Slideshow 2


Innostus uuteen taloprojektiin
Kesä ei ainakaan yhtään helpota uuden talon rakentamisen kuumetta. Onkohan sitä muillakin liikkeellä? Meillä on ihan älytön kuume rakentaa uusi talo! Ja siis meidän talohan valmistui vasta kaksi vuotta sitten 2019. 

Meillä meni kaikki niin nappiin, että on vähän samanlainen olo, miltä vauvakuumeisena tuntui: haluaa kokea sen kaiken jännittävän ja ihanan alkumetreiltä alkaen uudestaan. 

Syitä rakentaa uusi talo:

1. Kaksi vuotta tulee täyteen ja omakotitalojen kauppa käy nyt kuumana ainakin pääkaupunkiseudulla. 

2. Me puolison kanssa rakastetaan uusia projekteja.

3. Ihana olisi taas suunnitella uusi koti.

4. Meidän nykyinen talo on aavistuksen liian pieni, kun B:lle ei ole omaa huonetta.

Muutto uuteen kotiin tulisi väistämättä parin vuoden sisällä eteen. Vielä ehkä hetken aikaa toimii tämä leikkitila olohuoneessa-järjestely.


Neuvottelu talotoimittajan kanssa

Taas mennään! Me käytiin reilu viikko sitten etäneuvottelu erään talotoimittajan kanssa ja saatiin alustava laskelma. 

Tontti onkin sitten se isompi kysymys, kun niitä ei täältä meidän alueelta vapaudu tai jos vapautuu, menevät ns. tiskin alta. 

Niinpä me päätettiin tehdä ostotoimeksianto: välittäjä etsii meille aktiivisesti tonttia ja jos sellainen löytyy, maksetaan myös myyjän välityspalkkio. 

Ei liikaa kiintymystä uuteen taloon

Mietittiin, uskalletaanko ottaa niin rohkea steppi, että laitetaan tämä talo myyntiin, ollaan etäämmällä vuokralla ja napataan kiinni tonttiin, kun sellainen löytyy. 

Meidän lähipiiri välillä haukkoo henkeään, kun meillä näitä liikkeitä tehdään nopeasti. Sovittiin jo tämän talon rakentamisvaiheessa, että sellainen sopiva tunneside taloon on erittäin ok, mutta liikaa ei saa kiintyä, ettei sitten raaski myydä taloa. 

Mehän rakastetaan tätä taloa yli kaiken. Hirsiseinät, tuoksu, korkea katto, isot ikkunat, avara koti. Tässä on kaikki ne elementit, joita me haluttiin. 

Maailman rakkaimmat muistot talossa: kun B vatsassani kävin katsomassa rakentuvaa taloa tai se, kun lapset tekivät lumienkeleitä autiolla tontilla..

En tiedä, olenko henkisesti täysin valmis edes muuttamaan tästä. Niin isoja päätöksiä ja samalla niin innostavaa pohdintaa, mitä kaikkea ihanaa voi olla edessä.

Mitä lapset ajattelevat?

Meidän tytöt ovat molemmat tottuneet muuttamaan ja aina olleet yhtä innoissaan uudesta kodista. Silti sitä miettii, onko tämä nyt erilaista, kun lapset ovat nähneet talon kaikki rakennusvaiheet. 

Tytöt ovat ainakin kommentoineet, että heille sopii hyvin myös uusi koti. Kumpikaan ei ole vaikuttanut siltä, että muutto talosta olisi vaikea paikka. 

Ehkä se olenkin vain mitä, kenelle se tuntuu niin hurjan haikealta. Tämä on viimeinen talo, jossa isäni, lasten pappa vielä ennen hoivakotiin joutumista kyläili ja yhdessä koottiin B:n hoitopöytäkin. 

Kaikki tällaiset muistot tuntuvat jossakin niin syvällä. Toisaalta elämässä pitää myös rohkeasti ottaa seuraavia steppejä, joiden mukana voi tulla kaikkea uutta ihanaa.

Kommentit

Suositut tekstit