Slideshow 2


Minimalisti – silti koukussa lastenvaatekirppiksiin
Tunnustan, että olen sellainen kirppiksiä rakastava äiti, joka haluaa usein päästä kurkkaamaan FB:n suosikkikirppisryhmän vaateherkut. Sitten tulee se kutkuttava tunne, kun et jääkään jonoon vaan ehdit saada sen herkun, joka oli toivelistalla.

Kirppisryhmät suosiossa

Ostan lähes kaikki lastenvaatteet kirpparilta. Kotimaisia lastenvaatteita ostan välillä mielelläni myös uusina. Ryhmissä kirppistely on tuntunut helpolta ja turvalliselta. Postitukset tapahtuvat nopeasti enkä kertaakaan en ole joutunut huijauksen kohteeksi, kuten taas toisella nettikirppiksellä on käynyt. 

Myös itse myyn mielelläni eteenpäin meille tarpeettomat näissä kirppariryhmissä. Olen huomannut, että on iso merkitys myyntiin myös sillä, kuinka vaatteet asettelee kuvausta varten. 

Vaikka säännöt näissä tietyissä ryhmissä ovat ihan megatiukat, tykkään myydä ja tehdä ostoksia siellä, kun kaikki on niin selkeää eikä ohareita myöskään tapahdu. En yhtään jaksa sellaista av-meininkiä, että joku varaa tuotteen ja sitten odotat, ostaako vai ei.

Vaatteiden pieni kuluerä

Vaikka rakastan lastenvaatteiden shoppailua, jää kuluerä varsin pieneksi vuositasolla, mitä lastenvaatteisiin tulee laitettua rahaa. Usein tulee myytyä vaate lähes sillä hinnalla, jolla sen kirpparilta ostaa, jos kunto on edelleen hyvä.

Tietyt herkut uusina ostettuina ovat myös sellaisia, että niistäkin saa kirpparilla hyvin ja usein lähes ostohinnalla. Meillä ei olla vielä päiväkodissa ja se varmasti tuo tähän muutosta, että vaatteilla myöhemmin rymytään enemmän. Tällä hetkellä on ollut ilo huomata, kuinka vähän vaatteisiin oikeasti menee rahaa tästä intoilusta huolimatta.

Olen minimalisti  

Pidän itseäni silti minimalistina, sillä kodissamme on vain vähän tavaraa. Vaatteita meillä on kaapissa myös melko vähäinen määrä ihan tarkoituksella. En koskaan hamstraa vaan ostan aina sitä kokoa, joka on käytössä tai heti vaikka syksyllä tulossa käyttöön.

Myyn myös samantien, kun vaate jää pieneksi tai on tullut hutiostos. Joku voisi ihmetellä, miksi vaatteita ei ole enempää, mutta tämä toimii meillä. 

Juuri jokin aika sitten ystäväni kertoi, että heillä ostetaan usein vaatteista jo seuraavat koot odottamaan valmiiksi.Livekirput tulevat hyvänä kakkosena ja niistä suosikki on erityisesti Vekarakippis, joka ilmeisesti nykyään kulkee nimellä Kumpulan Helmi. Välillä kyllä hämmästelen livekirpuilla hintoja, joita kovin nyppyisistäkin vaatteista pyydetään, mutta ihania löytöjä voi myös tehdä! 

Kun tulin maininneeksi suosikkini livekirpuista niin Facebookin kirppariryhmien yksi oma suosikki on Teeny Tiny Style-lastenkirppisryhmä.

Kesällä olisi ihana päästä livekirppareille meidän kesäreissujen yhteydessä. Vinkkejä kuulen mielelläni, mikä on sun suosikkikirppis?

Kommentit

Suositut tekstit